Generator upita za Midjourney

Kako bi uspješno koristili nevjerovatan alat umjetne inteligencije, Midjourney, potrebno je znati unijeti valjane upite putem kojih ćete izraditi fotografiju odnodno ilistraciju kakvu želite

Ovaj besplatan generator upita za Midjourney vam pomaže da na osnovu svog osnovnog upita npr.: cute puppy typing on a computer postavite dodatne parametre upita s kojima ćete dobiti sasvim nove i kreativne generirane umjetničke prikaze. Alat vam pomaže birati između nekoliko kategorija, kao što su različiti stilovi fotografije, osvjetljenje, boje, umjetnici, materijali… Svaka kategorija ima veliki broj izbora, koje jednim klikom dodate u Midjourney prompt.

Koristili smo glavni upit: cute puppy typing on a computer, i uz pomoć Midjourney prompt generatora dobili sve ove prikaze koje vidite ispod. Ispod ćemo vam pokazati kako smo došli do ovih rezultata.

Kako koristiti Midjourney Prompt Generator

Midjourney prompt generator

Midjourney Prompt Helper je iznimno intuitivan i jednostavan za korištenje. Prođimo zajedno glavne značajke alata.

U prvome, najvećem polju, unesite vaš osnovni upit, odnosno prompt.

Ispod prompta je slider u kojem birate broj od 0 do 5. Taj slider označava Weight, odnosno prioritet prikazivanja određenog detalja na fotografiji. Ispod ćemo vam detaljnije objasniti tu funkciju i kada je trebate koristiti.

Ispod slidera za Weight nalazi se Prompt koji se generira na osnovu vaših odabira. Taj Prompt trebate kopirati i zalijepiti u Midjourney alat, nakon što ste završili sa svim odabirima.

Sljedeća postavka su razni stilovi koje možete dodavati u genarator upita. Samo kliknite na određenu kategoriju i izaberite jedan ili više stilova koje želite ukomponirati u vašu fotografiju. Možete imati više odabira iz raznih ponuđenih kategorija.

Unutar plave plavog polja birajte verziju Midjourney alata za kojeg želite generirati prompt. Za početak predlažemo da ostavite zadnju V4 verziju.

Možete i prenijeti fotografiju koja će služiti kao inspiracija za vašu kreaciju, ili dodavati negativne riječi ukoliko želite da se neki elementi ne prikazuju na vašoj fotografiji.

psić tipka na kompjuter, osnovni unos u Midjourney

Ova fotografija je nastala unošenjem osnovnog jednostavnog prompta: cute puppy typing on a computer.

Alat je dodao stavku –v4 što Midjourneyu daje naredbu da se slika generira putem V4 verzije programa.

Napomena: alat ima opciju Size, što se odnosi na Aspect Ratio fotografije. Međutim, ponuđene opcije su 1:1 (kvadrat), 2:1 (pravokutnik) ili 1:2 (uspravni pravokutnik), dok MIdjourney sada dopušta i ostale omjere fotografije, npr. 3:2, 2:3 ili 16:9, koji je najčešći omjer za web fotografije.

Savjet: Izaberite u Prompt Generatoru jedan od omjera iz kućice Size, kako bi se taj kod ubacio u Prompt. Nakon što zalijepite Prompt u Midjourney alat, moguće ga je ručno promijeniti u omjer fotografje koji vam odgovara, npr 16:9.

Taj kod će u alatu izgledati ovako: –ar 16:9
(aspect ratio 16:9)

U Midjourney Prompt generatoru smo iz kategorije stilovi (Stiles) izabrali opciju Anime, a iz kategorije Osvjetljenje (Lighting) odabrali smo opciju Glowing.

Postavili smo i opciju aspect ratio 2:1 koji smo u Midjourney alatu zamijenili za 3:2.

Prompt korišten za generiranje slike:
cute puppy typing on a computer:: anime::1 glowing::1 –ar 3:2 –v 4

Oznaka koju vam još nismo pojasnili iz gornjeg prompta je ::

Ta oznaka označava weight, odnosno prioritet određenog unosa. U ovom primjeru za svaki element unosa postavljen je prioritet na br. 1, što je i osnovni parametar unosa (:: označava isto što i ::1).

U drugom primjeru koji je dosta zanimljiv, na osnovu istog osnovnog upita iz kategorije stilovi (Stiles) izabrali smo opciju Chromatic, dok smo iz kategorije Osvjetljenje (Lighting) odabrali opciju Fire i Boje (Colors), unutar koje smo postavili RGB.

Postavili smo i opciju aspect ratio 2:1, kojeg smo u Midjourney alatu zamijenili za 3:2.

Prompt korišten za generiranje slike:
cute puppy typing on a computer:: chromatic::1 fire::1 RGB::1 –ar 3:2 –v 4

Iako je glavni upit kojeg smo poslali alatu: cute puppy typing on a computer, ono što je zanimljivo u ovom primjeru jest činjenica da samo jedna od 4 fotografije prikazuje psa koji  tipka na kompjuteru. Ispod ćemo vam objasniti zašto se to događa i kako to možete riješiti. 

Ipak, moramo reći kako je ovaj generirani prikaz napravio najljepše fotografije iz ovog serijala.

Kako psiću vratiti kompjuter?

Kako možete vidjeti iz zadnjeg primjera, psić više ne tipka na kompjuteru, već smo dobili generirane prekrasne slike pasa, s efektom vatre, u RGB bojama te s Chromatic stilom.

Kako bi razumjeli zašto se to dogodilo, pogledajmo koji smo prompt koristili kako bi generirali ove fotografije:

cute puppy typing on a computer:: chromatic::1 fire::1 RGB::1 –ar 3:2 –v 4

Ovdje je važno razumjeti oznaku Weight, odnosno prioritet elemenata na slici. U gornjem promptu oznaka Weight je postavljena na zadanu vrijednost 1. To govori alatu kako svi elementi prompta imaju jednaku vrijednost te se na sve elemente gleda podjednako.

Tako imamo prvi element unosa: cute puppy typing on a computer:: (oznaka :: je isto što i ::1, postavlja prioritet elementa na jedan).

Svi ostali parametri unosa chromatic::1, fire::1, RGB::1 također imaju prioritet postavljen na 1. Zbog 4 elementa unosa, puppy, chromatic, fire i boja, program pokušava napraviti balans između njih, pa rezutat fotografije može biti taj da neki element iz unosa bude izostavljen.

Kako bi riješili taj problem moramo glavnom promptu dati malo veći prioritet, odnosno weight. S malom prilagodbom prompta, kompjuter je vraćen u fotografiju i psić ponovno tipka na njemu.

psić tipka na kompjuter, chromatic, fire, rgb

Prompt: cute puppy typing on a computer::2 chromatic::1 fire::1 RGB::1 –ar 3:2 –v 4

Iz prompta možete primjetiti kako smo elementu puppy typing on a computer dodali prioritet 2
cute puppy typing on a computer::2

Na taj način možete utjecati na izgled forografije i početi s naprednim korištenjem Midjourney alata.

Povezane vijesti

Generator upita za Midjourney, generativna umjetnost
Generativna umjetnost

Generator upita za Midjourney

Kako bi uspješno koristili nevjerovatan alat umjetne inteligencije, Midjourney, potrebno je znati unijeti valjane upite putem kojih ćete izraditi fotografiju odnodno ilistraciju kakvu želite Ovaj

Midjourney alat umjetne inteligencije generira jedinstvene fotografije iz unešenog teksta
Digitalni Marketing i SEO

Midjourney

Alat umjetne inteligencije kojim pretvarate tekst u nevjerovatne vizualne kreacije Predstavljamo vam Midjourney AI, alat umjetne inteligencije pomoću kojega možete stvarati fotografije iz unesenog teksta.

Podijelite sadržaj: