Primjene umjetne inteligencije

Umjetna inteligencija (UI) je polje koje se brzo razvija i transformira različite industrije, od zdravstva do financija i od korisničke službe do samovozećih automobila. UI aplikacije omogućuju strojevima da obavljaju složene zadatke i donose odluke na temelju analize podataka i algoritama, što dovodi do veće učinkovitosti, točnosti i inovacija.

Kako UI tehnologija nastavlja napredovati, vjerojatno će imati još značajniji utjecaj na to kako živimo i radimo.

Umjetna inteligencija u zdravstvu

Potencijalne primjene umjetne inteligencije u zdravstvenom sektoru su višestruke i nastavljaju se širiti svakim danom, noseći neizmjerno obećanje za budućnost medicinskih inovacija i napretka. Od poboljšanja medicinskih dijagnoza do olakšavanja otkrivanja lijekova i personaliziranih režima liječenja, UI je transformirao zdravstvenu industriju na mnoge načine, omogućujući pružanje vrhunske skrbi pacijentima diljem svijeta.

Među najosnovnijim upotrebama umjetne inteligencije u zdravstvu je prediktivna analitika, koja koristi algoritme strojnog učenja za prepoznavanje uzoraka u podacima pacijenata i olakšavanje rane intervencije za rizične pojedince. Dodatno, UI je olakšao razvoj inovativnih alata kao što su chatbotovi i virtualni asistenti, koji pacijentima nude personaliziranu podršku i smjernice u stvarnom vremenu. Drugi popularni primjeri umjetne inteligencije u zdravstvu uključuju softver za analizu slike koji može identificirati i dijagnosticirati kancerogene stanice s većom preciznošću nego ljudski liječnici, kao i alate za obradu prirodnog jezika koji mogu izvući relevantne informacije iz kartona pacijenata i kliničkih ispitivanja uz nevjerojatnu brzinu i učinkovitost.

Svakim danom potencijalne primjene umjetne inteligencije u zdravstvu nastavljaju se širiti, što dovodi do nove ere medicinskih inovacija i napretka koji obećava duboku transformaciju svijeta medicine.

Primjene UI u zdravstvu

Medicinska slika: UI se koristi za analizu medicinskih slika kao što su rendgenske snimke, CT skeniranja i magnetske rezonancije kako bi se pomoglo u otkrivanju bolesti poput raka, bolesti srca i neuroloških poremećaja. Umjetna inteligencija može identificirati uzorke na slikama koje ljudsko oko može propustiti i pružiti točnije i pravovremenije dijagnoze.

Razvoj lijekova: UI se koristi za ubrzavanje procesa otkrivanja lijekova analizom velikih skupova podataka kemijskih spojeva i predviđanjem njihove potencijalne učinkovitosti i sigurnosti. To može pomoći istraživačima da brže i s većom točnošću identificiraju obećavajuće kandidate za lijekove.

Praćenje pacijenata: UI može pomoći u praćenju pacijenata u stvarnom vremenu, prikupljajući i analizirajući podatke s nosivih uređaja kao što su pametni satovi i uređaji za praćenje fitnessa. To može pomoći pružateljima zdravstvenih usluga da brže i točnije otkriju i odgovore na promjene u zdravstvenom stanju pacijenta.

Personalizirano liječenje: UI se može koristiti za analizu velikih skupova podataka o pacijentima, kao što su povijest bolesti i genetski podaci, kako bi se pomoglo u razvoju personaliziranih planova liječenja. To može pomoći pružateljima zdravstvenih usluga u pružanju učinkovitijih i ciljanijih tretmana.

Administrativni zadaci: UI se može koristiti za automatizaciju administrativnih zadataka kao što su zakazivanje termina, obrada zahtjeva za osiguranje i upravljanje medicinskom dokumentacijom. To može pomoći u smanjenju administrativnih troškova i osloboditi pružatelje zdravstvenih usluga da se usredotoče na brigu o pacijentima.

Primjeri primjene UI u zdravstvu

IBM Watson Health: platforma koja koristi UI za pomoć pružateljima zdravstvenih usluga u analizi i upravljanju podacima o pacijentima.

Google DeepMind Health: sustav koji koristi UI za analizu medicinskih slika i pomoć u dijagnosticiranju očnih bolesti.

Zebra Medical Vision: startup koji koristi UI za analizu medicinskih slika i pomaže u otkrivanju raka dojke i drugih bolesti.

Babylon Health: platforma koja koristi UI za pružanje virtualnih konzultacija i personaliziranih zdravstvenih savjeta pacijentima.

Umjetna inteligencija i samovozeća vozila

Uloga umjetne inteligencije (UI) ključna je u razvoju i implementaciji samoupravljajućih vozila, koja se oslanjaju na raznolik niz senzora, algoritama strojnog učenja i drugih najsuvremenijih UI tehnologija za točnu percepciju okoline i navigaciju. Od otkrivanja prepreka do identificiranja prometnih obrazaca i donošenja složenih odluka u stvarnom vremenu, UI igra središnju ulogu u svakom aspektu ekosustava samovozećih vozila. Korištenjem naprednih algoritama dubinskog učenja i sofisticiranih tehnika računalnog vida, samovozeći automobili mogu se kretati cestama s neviđenom razinom sigurnosti, učinkovitosti i točnosti, što ih čini ključnom komponentom u budućnosti transporta. Kako tehnologija umjetne inteligencije napreduje, vjerojatno će samoupravljajuća vozila igrati sve važniju ulogu u našim svakodnevnim životima, mijenjajući način na koji razmišljamo o prijevozu i otvarajući nove mogućnosti za inovacije i napredak u godinama koje dolaze.

Primjene UI u auto industriji

Računalni vid: Samovozeća vozila koriste kamere, lidar, radar i druge senzore kako bi “vidjela” i razumjela svoje okruženje. Algoritmi umjetne inteligencije koriste se za obradu ovih podataka, omogućujući vozilu identificiranje i klasificiranje objekata kao što su pješaci, druga vozila i prometna signalizacija.

Strojno učenje: Samovozeća vozila koriste algoritme strojnog učenja kako bi poboljšala svoje performanse tijekom vremena. Uče iz svojih iskustava i prilagođavaju se novim situacijama, što ih čini svestranijima i učinkovitijima.

Donošenje odluka: Samovozeća vozila koriste UI za donošenje odluka o tome kako se kretati u svojoj okolini. Oni mogu odrediti optimalnu rutu do odredišta, odlučiti kada promijeniti trak ili skrenuti te reagirati na neočekivane prepreke ili opasnosti.

Primjeri primjene

Waymo: Waymo je projekt samovozećeg vozila koji je pokrenuo Google, a sada je podružnica Alphabeta Inc. Waymo koristi kombinaciju lidara, radara i kamera da “vidi” okoliš i AI algoritme za donošenje odluka o tome kako kretati se njime.

Teslin autopilot: Teslin autopilot je sustav poluautonomne vožnje koji koristi kamere i radar za otkrivanje prepreka i drugih vozila. Može automatski upravljati, ubrzavati i kočiti, ali još uvijek zahtijeva da vozač ostane oprezan i spreman preuzeti kontrolu.

Cruise: Cruise je projekt samovozećeg vozila koji je pokrenuo General Motors. Koristi lidar, radar i kamere za opažanje okoline i algoritme umjetne inteligencije za donošenje odluka o tome kako se njime kretati.

Umjetna inteligencija u Robotici

Umjetna inteligencija (UI) revolucionirala je polje robotike, omogućujući strojevima da percipiraju okolinu i komuniciraju s njom na načine koji su se nekada smatrali nemogućima. Od proizvodnje i logistike do zdravstva i obrazovanja, roboti opremljeni naprednim UI tehnologijama transformiraju industrije i povećavaju produktivnost i učinkovitost u svim segmentima. Među osnovnim upotrebama umjetne inteligencije u robotici je percepcija, koja omogućuje robotima da točno percipiraju svoju okolinu i s lakoćom se kreću u njoj, kao i donošenje odluka, što robotima omogućuje donošenje složenih odluka u stvarnom vremenu na temelju različitih ulaznih izvora . Dodatno, UI u robotici olakšava razvoj naprednih senzorskih tehnologija koje mogu detektirati i odgovoriti na ljudske unose, kao i algoritama strojnog učenja koji mogu kontinuirano poboljšavati performanse robota tijekom vremena. Popularni primjeri umjetne inteligencije u robotici uključuju autonomne dronove koji se koriste za inspekcije iz zraka i usluge dostave, kao i kolaborativne robote koji rade zajedno s ljudskim radnicima u proizvodnji i montažnim trakama. Svakim danom potencijalne primjene umjetne inteligencije u robotici nastavljaju se širiti, što dovodi do nove ere inovacija i napretka u području robotike.

Primjene UI u robotici

Računalni vid: roboti pokretani umjetnom inteligencijom mogu koristiti računalni vid kako bi “vidjeli” i razumjeli svoje okruženje. To im omogućuje prepoznavanje objekata i ljudi, snalaženje u složenim okruženjima i obavljanje zadataka koji zahtijevaju vizualnu percepciju.

Obrada prirodnog jezika: Roboti mogu koristiti AI da razumiju i odgovore na izgovorene ili pisane naredbe, što ih čini intuitivnijima za korištenje.

Strojno učenje: Roboti mogu koristiti algoritme strojnog učenja kako bi poboljšali svoje performanse tijekom vremena. Mogu učiti iz svojih iskustava i prilagoditi se novim situacijama, što ih čini svestranijima i učinkovitijima.

Primjeri primjene

Spot Boston Dynamicsa: Spot je robot pokretan umjetnom inteligencijom koji može upravljati složenim okruženjima i obavljati zadatke kao što su inspekcija, mjerenje i nadzor. Koristi računalni vid za razumijevanje svog okruženja i algoritme strojnog učenja za prilagodbu novim situacijama.

Softbankov Pepper: Pepper je robot koji pokreće UI koji je dizajniran za interakciju s ljudima na prirodnom jeziku. Može pružati usluge korisnicima, davati upute, pa čak i pričati viceve.

Amazonova Kiva: Kiva je robot pokretan umjetnom inteligencijom koji se koristi u Amazonovim skladištima za premještanje proizvoda i paketa. Koristi računalni vid i strojno učenje za navigaciju u složenim okruženjima i optimiziranje svojih pokreta.

Umjetna inteligencija i virtualni asistenti

Umjetna inteligencija (UI) bitan je sastojak u razvoju i funkcionalnosti virtualnih pomoćnika, koji su dizajnirani za interakciju s ljudima prirodnim jezikom i obavljanje zadataka u njihovo ime. Bilo da se radi o zakazivanju sastanaka, puštanju glazbe ili naručivanju namirnica, virtualni pomoćnici kao što su Siri, Alexa i Google Assistant postali su sastavni dio našeg svakodnevnog života. U središtu ovih virtualnih pomoćnika je obrada prirodnog jezika (NLP), potpolje umjetne inteligencije koje omogućuje strojevima da razumiju i interpretiraju ljudski jezik. Iskorištavanjem naprednih algoritama strojnog učenja i tehnika dubokog učenja, virtualni pomoćnici mogu analizirati korisnički unos i generirati točne i relevantne odgovore. Dodatno, UI u virtualnim pomoćnicima olakšava razvoj tehnologija prepoznavanja glasa koje mogu točno identificirati i razlikovati različite korisnike, kao i algoritama za prediktivno modeliranje koji mogu predvidjeti potrebe i preferencije korisnika na temelju ponašanja u prošlosti. Potencijalne primjene umjetne inteligencije u virtualnim pomoćnicima gotovo su neograničene, s novim i inovativnim slučajevima uporabe koji se pojavljuju svaki dan. Od povećanja produktivnosti i pojednostavljenja dnevnih zadataka do omogućavanja novih oblika komunikacije i zabave, virtualni pomoćnici pokretani umjetnom inteligencijom igraju glavnu ulogu u oblikovanju budućnosti interakcije čovjeka i stroja.

Primjene UI u virtualnim asistentima

Obrada prirodnog jezika: Virtualni pomoćnici koriste NLP za razumijevanje i tumačenje govornog ili pisanog jezika. Ova im tehnologija omogućuje razumijevanje korisničkih zahtjeva i prikladno reagiranje.

Strojno učenje: Virtualni pomoćnici koriste algoritme strojnog učenja kako bi poboljšali svoju izvedbu tijekom vremena. Oni uče iz interakcija s korisnicima, tako da mogu predvidjeti potrebe korisnika i pružiti točnije odgovore.

Personalizacija: Virtualni pomoćnici koriste umjetnu inteligenciju za učenje o korisničkim preferencijama i navikama, tako da mogu pružiti personaliziranije preporuke i odgovore.

Primjeri virtualnih asistenata

Amazon Alexa: Alexa je virtualni asistent pokretan umjetnom inteligencijom koji je integriran u niz uređaja, uključujući Amazon Echo zvučnike i Fire TV. Korisnici mogu komunicirati s Alexom pomoću glasovnih naredbi za obavljanje širokog spektra zadataka, poput reprodukcije glazbe, postavljanja podsjetnika i naručivanja proizvoda.

Google Assistant: Google Assistant je virtualni asistent koji pokreće AI koji je dostupan na pametnim telefonima i drugim uređajima. Korisnicima može pomoći u širokom rasponu zadataka, od postavljanja podsjetnika do odgovaranja na pitanja i upravljanja pametnim kućnim uređajima.

Apple Siri: Siri je virtualni asistent pokretan umjetnom inteligencijom koji je ugrađen u Apple uređaje, uključujući iPhone, iPad i Macove. Korisnicima može pomoći u nizu zadataka, kao što su telefoniranje, slanje poruka i postavljanje podsjetnika.

Umjetna inteligencija u bankarstvu i financijama

Umjetna inteligencija (UI) sve se više koristi u financijama i bankarstvu za optimizaciju poslovanja, smanjenje troškova i poboljšanje zadovoljstva korisnika. Na primjer, chatbotovi i virtualni pomoćnici pokretani umjetnom inteligencijom koriste se za pružanje personalizirane podrške korisnicima i odgovaranje na upite u stvarnom vremenu, dok se algoritmi za prediktivno modeliranje koriste za predviđanje tržišnih trendova i prepoznavanje potencijalnih rizika. Otkrivanje prijevara još je jedna ključna primjena umjetne inteligencije u financijama i bankarstvu, s algoritmima strojnog učenja koji se koriste za prepoznavanje i sprječavanje lažnih aktivnosti. Osim toga, alati pokretani umjetnom inteligencijom koriste se za analizu podataka o klijentima i davanje personaliziranih savjeta i preporuka za ulaganja. S potencijalom za automatizaciju zadataka koji se ponavljaju, pojednostavljenje procesa i poboljšanje donošenja odluka, umjetna inteligencija će igrati glavnu ulogu u transformaciji financijske i bankarske industrije.

Primjene UI u bakarstvu i financijama

Otkrivanje prijevare: UI se može koristiti za analizu velikih količina podataka za otkrivanje lažnih transakcija i obrazaca, pomažući bankama da spriječe financijski kriminal.

Upravljanje rizikom: UI se može koristiti za analizu podataka o klijentima i tržišnih trendova kako bi se identificirali i ublažili financijski rizici.

Korisnička služba: chatbotovi pokretani umjetnom inteligencijom mogu pružiti korisničku uslugu 24/7, odgovarajući na upite kupaca i rješavajući probleme.
Upravljanje ulaganjima: UI se može koristiti za analizu tržišnih podataka i predviđanje tržišnih trendova, pomažući ulagačima da donose informiranije odluke.

Primjeri

Bodovanje kredita: UI se može koristiti za analizu podataka o klijentima i predviđanje kreditne sposobnosti, pomažući bankama da donesu bolje odluke o kreditiranju.

Chatbotovi: Chatbot Bank of America, “Erica”, koristi UI kako bi klijentima pružio financijske savjete i pomogao im u upravljanju njihovim računima.

Otkrivanje prijevara: JPMorgan Chase koristi umjetnu inteligenciju za otkrivanje prijevara u svojim sustavima plaćanja, pomažući banci da spriječi financijske gubitke.

Upravljanje ulaganjima: BlackRock, globalna tvrtka za upravljanje ulaganjima, koristi UI za analizu tržišnih podataka i donošenje odluka o ulaganju.

Prepoznavanje slika i govora

Umjetna inteligencija (UI) revolucionarizirala je tehnologije prepoznavanja lica i prepoznavanja govora, što je dovelo do značajnog napretka u područjima kao što su sigurnost, zabava i pristupačnost. U prepoznavanju lica, algoritmi umjetne inteligencije koriste se za analizu i usporedbu značajki lica kako bi se identificirali pojedinci ili potvrdili njihovi identiteti, što dovodi do poboljšanih sigurnosnih sustava i personaliziranih iskustava u aplikacijama kao što su društveni mediji i mobilni uređaji. Prepoznavanje govora, s druge strane, koristi umjetnu inteligenciju za analizu i tumačenje ljudskog govora, omogućujući virtualnim pomoćnicima i drugim tehnologijama omogućenim glasom da izvršavaju zadatke i odgovaraju na korisničke naredbe na prirodnom jeziku. Ova je tehnologija dovela do poboljšane pristupačnosti za osobe s invaliditetom i poboljšanog korisničkog iskustva u aplikacijama kao što su pametni zvučnici i automobili. Uz tekući razvoj umjetne inteligencije, potencijal za daljnje inovacije i primjene u prepoznavanju lica i govora je golem.

Primjene

Prepoznavanje lica: UI se može koristiti za identifikaciju i provjeru pojedinaca na temelju njihovih crta lica. Ova se tehnologija koristi za sigurnosne i autentifikacijske svrhe, kao što je otključavanje pametnih telefona ili pristup sigurnim zgradama.

Prepoznavanje govora: UI se može koristiti za prepisivanje izgovorenih riječi u tekst, omogućujući ljudima interakciju s računalima i drugim uređajima koristeći njihov glas. Prepoznavanje govora također se koristi za virtualne pomoćnike i druge uređaje s omogućenim glasom.

Primjeri

Prepoznavanje lica:

FaceID: tehnologija prepoznavanja lica koja se koristi u Appleovim iPhoneima za otključavanje uređaja i autentifikaciju kupnje.

Amazon Rekognition: usluga prepoznavanja lica koju pruža Amazon Web Services, a koristi se u sigurnosne i nadzorne svrhe.

Facebookov DeepFace: sustav za prepoznavanje lica koji može identificirati pojedince na fotografijama s visokim stupnjem točnosti.

Prepoznavanje govora:

Amazon Alexa: virtualni asistent pokretan umjetnom inteligencijom koji može razumjeti i odgovoriti na glasovne naredbe.

Google Assistant: glasovno aktivirani pomoćnik koji se može koristiti za upravljanje pametnim uređajima, pretraživanje interneta i obavljanje drugih zadataka.

Dragon Naturally Speaking: softver za prepoznavanje govora koji korisnicima omogućuje diktiranje teksta i upravljanje računalom pomoću glasovnih naredbi.

Umjetna inteligencija u korisničkoj podršci

Uspon umjetne inteligencije (UI) transformirao je korisničku podršku, omogućujući tvrtkama pružanje učinkovitih, personaliziranih i troškovno učinkovitih usluga svojim klijentima. Chatbotovi i virtualni pomoćnici pokretani umjetnom inteligencijom postaju sve popularniji u korisničkoj podršci, omogućujući korisnicima da dobiju brze i točne odgovore na svoje upite 24/7. Ove tehnologije koriste obradu prirodnog jezika (NLP), strojno učenje i druge tehnike umjetne inteligencije za razumijevanje upita korisnika i pružanje relevantnih rješenja. Osim toga, alati za analizu raspoloženja pokretani umjetnom inteligencijom mogu nadzirati društvene medije i druge kanale za povratne informacije kupaca kako bi identificirali i riješili probleme prije nego što eskaliraju. Kako se UI tehnologija nastavlja razvijati, potencijal za daljnje inovacije i primjene u korisničkoj podršci je golem.

Primjene UI u korisničkoj podršci

Chatbotovi: chatbotovi pokretani umjetnom inteligencijom mogu pružiti korisničku podršku 24/7, odgovarajući na uobičajena pitanja i rješavajući jednostavne probleme. Chatbotovi također mogu kupcima pružiti personalizirane preporuke i informacije o proizvodima.

Glasovni asistenti: Glasovni asistenti pokretani umjetnom inteligencijom, kao što su Amazonova Alexa i Appleova Siri, mogu se koristiti za odgovaranje na pitanja korisnika i pružanje pomoći putem pametnih zvučnika i mobilnih uređaja.

Prediktivna analitika: UI se može koristiti za analizu podataka o korisnicima, kao što su povijest kupovine i ponašanje pregledavanja, kako bi se predvidjele potrebe kupaca i ponudile personalizirane preporuke.

Analiza raspoloženja: UI se može koristiti za analizu povratnih informacija korisnika i aktivnosti na društvenim mrežama kako bi se razumjelo mišljenje korisnika i identificirala područja u kojima se korisnička usluga može poboljšati.

Automatizirani odgovori e-poštom: UI se može koristiti za automatsko generiranje odgovora na uobičajene upite kupaca, oslobađajući agente korisničke službe da se usredotoče na složenija pitanja.

Primjeri

Amazonov gumb “Mayday”: značajka na Amazonovim tabletima Kindle Fire koja povezuje kupce s predstavnikom korisničke službe uživo ili chatbotom koji pokreće UI.

IBM Watson Assistant: platforma koja se može koristiti za razvoj prilagođenih chatbota i glasovnih asistenata za korisničku podršku.

Zendesk: softverska tvrtka za korisničku podršku koja koristi umjetnu inteligenciju za analizu interakcija s korisnicima i davanje preporuka agentima korisničke službe.

Pitanja i odgovori

Koje industrije koriste UI?

UI se koristi u raznim industrijama, uključujući zdravstvo, financije, proizvodnju, maloprodaju i transport. Također je pronašao primjenu u područjima kao što su korisnička služba, virtualni pomoćnici i robotika.

Koji su neki od primjera umjetne inteligencije u zdravstvu?

Neki primjeri umjetne inteligencije u zdravstvu uključuju analizu medicinske slike, otkrivanje lijekova, virtualne medicinske sestre i prediktivnu analitiku za ishode pacijenata. UI se također koristi za razvoj personaliziranih planova liječenja i poboljšanje učinkovitosti kliničkih radnih procesa.

Kako se UI koristi u financijama i bankarstvu?

UI se koristi u financijama i bankarstvu za automatizaciju procesa kao što su otkrivanje prijevara, kreditno bodovanje i upravljanje ulaganjima. Također se koristi za razvoj chatbota i virtualnih pomoćnika za korisničku službu, kao i za razvoj personaliziranih financijskih savjeta i usluga.

Koji su neki od primjera UI u službi za korisnike?

UI se koristi u korisničkoj službi za razvoj chatbota i virtualnih pomoćnika koji mogu odgovoriti na često postavljana pitanja, riješiti probleme i pružiti personalizirane preporuke. Također se koristi za analizu korisničkih podataka i povratnih informacija kako bi se poboljšalo cjelokupno korisničko iskustvo.

Kako se UI koristi u samovozećim vozilima?

UI se koristi u samovozećim vozilima kako bi im omogućio da percipiraju svoje okruženje i donose odluke o tome kako njime upravljati. To uključuje korištenje računalnog vida za prepoznavanje objekata kao što su pješaci i druga vozila, kao i strojno učenje za prilagodbu novim situacijama i optimiziranje performansi vožnje.

Koji su izazovi povezani s UI aplikacijama?

Neki izazovi povezani s aplikacijama umjetne inteligencije uključuju brigu o privatnosti i sigurnosti podataka, kao i etička razmatranja u vezi s korištenjem umjetne inteligencije. Također postoji zabrinutost zbog mogućeg utjecaja umjetne inteligencije na zapošljavanje i gospodarstvo.

Kako mogu saznati više o umjetnoj inteligenciji i njezinim primjenama?

Dostupni su mnogi resursi za učenje više o umjetnoj inteligenciji, uključujući online tečajeve, knjige i istraživačke radove. Također možete prisustvovati industrijskim konferencijama i događajima ili se pridružiti online zajednicama i forumima usmjerenim na UI i srodne teme.

Vijesti iz umjetne inteligencije

Adobe Firefly
AI u Tehnologiji i Znanosti

Adobe Firefly: Nova era u Photoshopu

Adobe je napravio novi korak svojom nedavnom UI inovacijom, uvodeći ovaj inovativni generativni alat u svoj Photoshop repertoar. Ova revolucionarna značajka, nazvana “Adobe Firefly”, predstavljena

kako pristupiti na novu Bing trazilicu
Napredak i Inovacije Velikih Kompanija

Kako dobiti raniji pristup na Bing sa Chat GPT-om?

Jeste li se već prijavili na listu čekanja za novu Bing tražilicu pokretanu alatom ChatGPT? Postoje određene stvari koje možete napraviti da stanete ispred milijun

Googleov Bard UI kao konkurencija Chat GPT UI alatu
AI u Tehnologiji i Znanosti

Google predstavlja Bard, odgovor na Chat GPT

Google uvodi novu UI tehnologiju u svoju pretragu! Njihov novi chatbot, Bard, spreman je nadmašiti i poslati u zaborav ChatGPT. Izgrađen na velikom jezičnom modelu

Bing trazilica na kratko uvela ChatGPT
Napredak i Inovacije Velikih Kompanija

Bing na kratko uveo Chat GPT u tražilicu!

Prije par dana je na trenutak Microsoftova web tražilica, ili web preglednik Bing uveo Chat GPT kao dodatak svojoj tražilici. Nažalost ta inovacija nije dugo

Google UI projekti
Napredak i Inovacije Velikih Kompanija

Budi se i Google, UI revolucija je pokrenuta!

Zar ste stvarno mislili kako će močni Google ostati po strani i gledati kako mu ChatGPT i ostali alati umjetne inteligencije preuzimaju posao? Kako izgleda,

Poslušajte glazbene kompozicije Googlovog Music AI alata
AI za Kreativnost i Inovaciju

Googleov UI alat za glazbu

Poslušatjte glazbene kompozicije UI generirane iz opisnog teksta!
Pripremite se za oduševljenje beskonačnim mogućnostima umjetne inteligencije! Google Music AI mijenja pravila igre za glazbenike stvarajući

Prednosti i mane UI jezičnih modela
AI u Tehnologiji i Znanosti

ChatGPT oduševljava svijet tehnologije ali…

Hoće li potpuno unaprijediti industriju te zauvijek promijeniti način poslovanja?

ChatGPT, chatbot UI iz OpenAI-a, postoji tek dva mjeseca i već je prikupio više od milijun