Budi se i Google, UI revolucija je pokrenuta!

Zar ste stvarno mislili kako će močni Google ostati po strani i gledati kako mu ChatGPT i ostali alati umjetne inteligencije preuzimaju posao? Kako izgleda, Google je i začetnik ove tehnologije. Međutim, naučen pogreškama iz prošlosti, čekao je pravi trenutak kada je predstaviti široj javnosti. Pročitajte što nam Google sprema i poslušajte poziv sa Google CEO-om Sundar Pichaimom.

Google predstavlja ambiciozni plan na polju umjetne inteligencije

Izlazak alata ChatGPT izgleda da je otvorio Pandorinu kutiju i revolucija umjetne inteligencije je nepovratno pokrenuta, bar u smislu naše svakodneven interakcije sa njom. Google-ov CEO Sundar Pichaim, na nedavnom izvješću, se pojavio kako bi raspravljao o uzbudljivim planovima tvrtke za “otkrivanje punog potencijala UI”. Izjavio je i kako je kompanija spremna “otključati nevjerovatne mogućnosti koje umjetna inteligencija donosi” te kako je tehnologija na kojoj je zasnivana današnja UI zapravo krenula baš od njih.

U skoroj budućnosti, Pichai je najavio da se tvrtka namjerava lansirati nekoliko naprednih UI projekata. Prvi od njih je Chat UI model, poznat kao LaMDA, koji je spreman ponuditi korisnicima direktnu komunikaciju. Iako specifičnosti implementacije LaMDA-e još nisu jasne, sigurno će biti revolucionarne.

S porastom Chat UI robota poput ChatGPT-a, postoji ogroman pritisak na Google da prati evoluciju umjetne inteligencije. Izvješća ukazuju da se tehnološki div ispituje vlastite UI robotime kako bi se natjecao s ChatGPT-om. Osim toga, glasine kruže da Google također eksperimentira s vlastitim alatima za pretvaranje teksta u slike i video s pomoću umjetne inteligencije.

Međutim, Pichai je naglasio da Google pristupa UI s oprezom i odgovornošću, upozoren na prošle pogreške. Tvrtka će polagano unositi alate umjetne inteligencije počevši od dodataka u laboratoriju i raznim beta verzijama, prije postupnog uvođenja u sve ostale sfere alata.

Unatoč opreznom pristupu, Pichai je optimističan u vezi s budućnošću umjetne inteligencije. On vjeruje da je tržište spremno za inovativne UI proizvode i da društvo želi prihvatiti takvu tehnologiju. Dok se Google priprema da pušta svoje vlastite UI proizvode, jedno je sasvim sigurno, budućnost UI uskoro će postati još uzbudljivija.

 

Povezane vijesti

Podijelite sadržaj: